side-area-logo

kolibri brand restyle

Omschrijving
In 2014 vroeg Ruben Kort mij om een logo en huisstijl te ontwerpen voor Kolibri, een nieuw zorgsoftware product ontwikkelt door Smartcoding. Kolibri is speciaal ontwikkeld voor de Surinaamse zorgsector. Met de software krijgen o.a. huisartsen, apothekers, medisch specialisten en zorginstellingen een helder overzicht. Geen papieren rompslomp meer, maar alle declaraties, recepten, patiënten en afspraken bij elkaar in 1 softwareprogramma. Het mooie van Kolibri is dat het product op maat wordt gemaakt. De klant bepaalt zelf wat handig is, waardoor altijd het grootste potentieel uit de software gehaald wordt.

Anno 2017 wilt Kolibri ook het Caraïbisch gebied veroveren. Reden om nog eens kritisch naar de bestaande huisstijl te kijken. Ruben schakelde hiervoor de hulp in van Chantal Kartaram. Zij heeft het project geleid, teksten geschreven en de marketing op zich genomen. Er is besloten dat er een restyle van de huisstijl moest komen met als doel Kolibri vriendelijker te maken. Dat is zeker gelukt.

Kolibri logo oud vs nieuw © i-nicole

De kernwoorden voor de oorspronkelijke huisstijl zijn betrouwbaar, helder en overzichtelijk. Dit werd in de gehele huisstijl doorgevoerd en komt terug in het kleurgebruik, de strakke lijnen van het beeldmerk en de typografie. Het lettertype de DIN was in deze huisstijl een hoofdrolspeler. Een klassieke maar moderne letter met een paar speelse details.

De nieuwe huisstijl is vriendelijk, fris en toegankelijk, maar straalt zeker ook betrouwbaarheid uit. Het beeldmerk de Kolibri is behouden. Dit is het gezicht van Kolibri. De grootste verandering is dat de huisstijl wat speelser maar bovenal vriendelijker is geworden. De nieuwe pay-off “Kolibri, het puntje op de i” is verwerkt in het logo. Het puntje op de i onderscheidt zich in de kleur groen. Het lettertype is nog de grootste vernieuwing, namelijk de Comfortaa, een rond zacht lettertype. In combinatie met de juiste fotografie zijn we erin geslaagd om Kolibri een vriendelijke en betrouwbare uitstraling te geven.

Studio i-nicole heeft de complete huisstijl ontworpen voor Kolibri, waaronder visitekaartjes, brochure’s, omslagmappen en promotieartikelen zoals pennen en usb-sticks. Ook de raambelettering voor de gevel is vormgegeven door Studio i-nicole. Niets is mooier voor een ontwerper om te zien hoe een huisstijl (merk) groeit. Ik ben daarom ook erg trots op het resultaat en dat ik heb mogen meebouwen aan Kolibri.Werkzaamheden
  • Grafisch ontwerp
  • Logo ontwerp
  • Huisstijl
  • Brochure
  • Tekstopmaak
  • Promotie
  • Webdesign
  • WordPress
  • Raambelettering
  • DTP
Relatie

Kolibri NV