side-area-logo

branding joolz hairstyle

Omschrijving
Eind 2016 heeft Sabrina Okkersen haar vaste baan opgezegd en de stap genomen haar eigen haarsalon Joolz Hairstyle te beginnen. Met haar salon gaat Sabrina een stapje verder dan alleen het creëren van een mooi kapsel. Naast het gebruikelijke knippen, kleuren en watergolven helpt Joolz Hairstyle haar klanten ook met problemen zoals een onrustige hoofdhuid en haaruitval. De salon heeft alle producten in huis om het probleem bij de wortel aan te pakken.


Kappers met passie voor haar


Het komt zelden voor dat een klant precies weet wat die wilt en dat de ontwerper vrijheid heeft in het hele project. Sabrina had in haar briefing duidelijk aangegeven welke kleuren zij wilde en had reeds een paar ideeën voor haar logo. Ik kreeg van haar de vrije hand om mijn eigen invulling hieraan te geven. Met deze informatie ging ik als eerste aan de slag met het logo. Omdat de voorkeur uitging naar een rond logo en dit helaas niet altijd praktisch is, heb ik ook een liggende variant gemaakt. Zo is bijvoorbeeld voor Facebook en Instagram het ronde logo geschikter, maar voor het menu van de website de liggende. Door het kleurgebruik, lettertype en de kenmerkende schaar in het logo hebben beide logo's ondanks hun unieke vorm dezelfde frisse moderne uitstraling.

Van Esther’s Haarboutique naar Joolz Hairstyle
Bij een overname is het van belang om bestaande klanten te behouden, maar ook nieuwe klanten binnen te halen. Hoe kunt u dit het beste communiceren naar bestaande en nieuwe klanten? Sabrina en de voormalige eigenaar Esther de Goey hebben de overname gezamenlijk verteld aan bestaande relaties en ook op Facebook bekend gemaakt. Daarnaast heeft Sabrina een persbericht uitgegeven die in de plaatselijke krant is gekomen.

Om de (her)opening te vieren is er een speciale openingsactie gehouden voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Zo’n openingsactie is de ideale manier om nieuwe relaties aan te trekken. Hiervoor is een A5 flyer ontworpen en verspreid door heel Woerden.

Herkenbaarheid
Voor elke onderneming is het belangrijk om op te vallen en zich te onderscheiden. Om een goede bedrijfsidentiteit en herkenbaarheid te creëren is het essentieel consistent te zijn in uw huisstijl. Dit is goed gelukt bij de branding van Joolz Hairstyle. Kleur, lettertype, fotografie en schrijfstijl zijn in alle uitingen consequent doorgevoerd. Dit is terug te zien in alle huisstijlelementen zoals de flyer, kadobon en stempelkaart die klanten ontvangen om korting te sparen met als kers op de taart de stempel. Deze is speciaal gemaakt voor Joolz Hairstyle en drukt de schaar uit het logo af. Om het helemaal af te maken komen de huisstijlkleuren terug in het interieur van de salon.


Een opvallende en vlotte gevel.


Joolz Hairstyle bevindt zich in de Achterstraat, een smalle straat in Woerden, waardoor het pand niet erg opvalt. Daarom is er extra aandacht besteed aan de gevel. Gezien de beperkte mogelijkheden hebben we gekozen voor raambelettering in combinatie met vlaggen.

De raambelettering moest aan enkele eisen voldoen:
 • Kleurechtheid
 • Zichtbaar aan de binnenkant
 • Voldoende lichtinval in de salon
 • Opvallend bij alle lichtintensiteiten


De raambelettering is aan de buitenzijde geplakt, zodat er geen weerspiegeling optreedt. Ook is gekozen voor een folie waar wit als echt wit kan worden afgedrukt, zodat de raambelettering onder alle weersomstandigheden goed te zien blijft. De beletteraar Reclame & Design, die het ontwerp van Studio i-nicole heeft geplakt, heeft al onze wensen kunnen uitvoeren.

De vlaggen geproduceerd door Vlaggenplan maken de gevel helemaal af. Wat deze vlaggen overigens bijzonder maakt, is dat de vlaggen nooit om de stok heen kunnen draaien. Het voordeel hiervan is dat de vlag altijd goed te zien is.

De website
In de ontwikkeling van de website is rekening gehouden met diverse media zoals desktop, tablet en smartphone met als doel om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Zo is er veel gebruik gemaakt van snelkoppelingen om makkelijk te navigeren binnen de site. Bezoekers kunnen lezen over Joolz Hairstyle, maar ook informatie vinden over haar- en hoofdhuidproblemen in het gedeelte Mediceuticals. Ook kunnen bezoekers producten die in de salon verkrijgbaar zijn bekijken. Wat de website vooral bijzonder maakt, is de mogelijkheid makkelijk online een afspraak te maken dankzij de module van BarberBooking.

Nieuwsgierig naar Joolz Hairstyle?
Maak kennis met de salon op joolz-hairstyle.nltestimonial author
Nicole heeft een grote bijdrage geleverd toen ik in mei Esther's Haarboutique heb over genomen. De salon kreeg een nieuwe naam en een nieuwe uitstraling. Samen met Nicole hebben we gekeken naar de mogelijkheden en mijn wensen. Ze heeft voor mij een prachtig logo ontworpen om daar maar mee te beginnen. Na het logo kwamen de visitekaartjes, openingsflyers en prachtige website joolz-hairstyle.nl. Ook maakte ze het ontwerp voor de vlaggen van Vlaggenplan en en de uitnodigingskaarten voor de feestelijke opening. De communicatie met Nicole was super, snelle reactie en snelle aanlevering van voorbeelden. Ze is dan zeker ook heel kritisch op haar werk waar ik soms na een levering toch maar weer een nieuw voorbeeld kreeg met eventueel aangepaste tekst of uitstraling om het product nog beter van kwaliteit te laten zijn. Getalenteerde werker is Nicole.
Sabrina Okkersen
Haarstylist en eigenaar Joolz Hairstyle


Werkzaamheden
 • Grafisch ontwerp
 • Logo ontwerp
 • Huisstijl
 • Promotie
 • Webdesign
 • WordPress
 • Raambelettering
 • DTP